PlanGO groeit!

Toen ik vijf jaar geleden de rijschool overnam gebruikte mijn voorgangster Dation als rijschoolsoftware. Het werkte volgens haar best redelijk. Ik belandde destijds, na het inloggen, in een omgeving die in mijn beleving vergelijkbaar was met de toenmalige (en dus ook huidige) planningsoftware van CBR TOP. En vaste lezers van dit blog weten inmiddels al dat er feitelijk niets top aan CBR TOP is…

Ik werd niet vrolijk van Dation; in vaktermen ‘niet intuïtief’. Ik hoop dat Dation, anders dan CBR, inmiddels een ‘next generation’ in gebruik heeft.

Vanwege mijn vroegere activiteiten heb ik een redelijk ondernemersgevoel op hoe de consument van de toekomst online wil werken, plannen, leren en ga zo maar door. Ik ging eens praten met Dation, want ze zitten bij mij om de hoek. Ik wilde graag weten of ze plannen hadden om de lesvoorbereiding én theorie te integreren. Dat gevoel kreeg ik in dat gesprek niet.

Ik heb wat om mij heen gebeld en ge-Google-d en kwam uit bij PlanGO; de interface (look&feel) was fris en de ‘achterkant’ voor iedereen te begrijpen. De ‘achterkant’ daar beland u in als rijschool als u inlogt.

In de loop van de jaren hebben de mensen van PlanGO, in Nijmegen, er echt iets moois, unieks (denk ik) van gemaakt. Mijn leerlingen zijn ontzettend blij met de all-in-one leerlingen app en het gebruikersgemak wordt als ’top’ (andere TOP) geroemd.

Vanuit mijn vorige bedrijf wist ik al dat Nijmegen geweldige ict-bedrijven huisvest. <GX> is een bedrijf dat zelfs internationale allure heeft, omdat het de basis werd van websites van KPN, Ajax, KLM, Radio538 en talloze (inter)nationale bedrijven.

Net als bij <GX> denken de mensen bij PlanGO heel goed na over hun product. En ze zorgen dat de gebruikers het snel, simpel (intuïtief) kunnen gebruiken. Daarin zijn ze zelfs veel beter als het <GX> waar ik ooit mee concurreerde…

Iedere zzp-er in de rijschoolwereld zou eigenlijk PlanGO eens moeten overwegen. Het is niet moeilijk om het in gebruik te nemen. We gaan richting het einde van het jaar en dus komt er misschien een goed moment om er mee te starten. Uw leerlingen worden er blij van en kunnen via de app kijken naar de video en tekstlessen van Rijprocedure B, ze kunnen onbeperkt theorieleren en zelfs examens oefenen.

Inmiddels zijn er volgens de website van PlanGO al meer dan 1100 rijscholen die PlanGO gebruiken.

GERELATEERD

CBR Opleiding

Verzet tegen CBR invloed groeit gestaag!

Steeds meer rijscholen in de Randstad overwegen zich uit te laten schrijven bij het CBR als deze de plannen voor een zogenaamde ‘prestatieladder’ doorzet. Het CBR willen rijscholen die een laag slagingspercentage hebben straffen door ze langer te laten wachten op examencapaciteit. Rijscholen zijn niet verplicht om ingeschreven te staan bij het CBR; dat doen […]

lees meer
Opleiding

Het grootste probleem bij de oplopende wachttijden is het CBR zelf….

Alexander Pechtold en zijn favoriete ‘nieuwste ontdekking’ Elise Verheij zijn sinds deze week te zien en te horen in een volgende poging om de politiek en buitenwereld te manipuleren, misleiden en vooral de schuld van de oplopende wachttijden bij het CBR bij anderen neer te leggen. Pechtold in beeld en de stem van de Enschedese […]

lees meer
Opleiding

Rijvisie: gratis magazine voor kleine rijschool

Hij laat in zijn strijd om vóór 2025 in Nederland een betaalbare rijopleiding te introduceren geen enkel middel onbenut. Vandaag maakt de Needse journalist/ondernemer bekend dat er op 1 juli een gratis magazine in de bus zal vallen bij een geselecteerd aantal rijscholen in Twente. “Dat plan bestaat al een tijdje, maar het was lastig […]

lees meer