Prijsverhoging rijopleiding?

“Meerderheid rijscholen verhoogt volgend jaar de lesprijzen en examentarieven” is de kop op een ander, veelgelezen blog. Ik denk dat dit artikel net zo’n vertekend beeld geeft als het CBR slagingspercentage. Ik denk dat het fake nieuws is…

Het is de conclusie van een stemming (poll) waarvan helemaal niet duidelijk is hoeveel mensen er gestemd hebben.

Nederland heeft volgens sommigen zo’n 10.000 rijscholen, waarvan 90% zzp-er is. Dus mannen en vrouwen zoals u en ik; lesgeven en geen personeel.

Een kleine ‘poll’ is wat anders dat een representatief onderzoek; dan moet je volgens mij minimaal een bepaalde groepsgrootte hebben om te kunnen veronderstellen dat de poll weergeeft wat de rijscholen in het echt zullen doen.

Dus als er bij die poll 100 mensen hebben gestemd, waarvan er 67 hebben aangegeven dat ze de prijzen gaan verhogen …. dan is het echt niet zo dat ook 67% van de 10.000 dat gaan doen. Als er tien mensen hebben meegedaan en zes daarvan hebben gezegd dat ze de prijzen gaan verhogen… dan kun je toch niet denken dat van 10.000 zzp-ers dat er ook 6.000 gaan doen… Kom op!

Weet u hoe je snel geld kunt verdienen zonder de prijzen voor de leerlingen te verhogen?

Door samen te gaan werken en samen de Tussentijdse Toets te gaan regelen. Leerlingen eerlijk te vertellen dat het CBR trucje met de Bijzondere Verrichtingen eigenlijk helemaal niet eerlijk of nodig is….

Als u nu een ervaren collega vraagt om de rol van examinator over te nemen en andersom hetzelfde gedaan wordt; dan verdient u allebei die ruim €100,– die nu naar het CBR gaat…. per leerling! En het CBR krijgt meer examencapaciteit, want ze hoeven niet meer iets te doen wat volgens de wet ook helemaal niet hun taak is….

Er zijn al meerdere grote opleiders die de Tussentijdse Toets niet meer via het CBR doen en bezig zijn om te bewijzen dat de Tussentijdse Toets wettelijk helemaal geen taak van het CBR is….

GERELATEERD

Archief

‘Wat ik vind van Alexander??’

“Alexander praat voor Alexander’ zijn historische woorden uit de mond van Pechtold’s twee-eiige ’tweelingzuster’ Sigrid Kaag…. Nu, nadat ze ondanks haar bedenkelijke (recente) verleden toch kans maakt om ooit ‘onze clown’ te vervangen als minister-president, wordt ze er niet vrolijker van als de media haar vragen stelt over het gedrag van haar (niet-biologische) ’tweelingbroer’: | […]

lees meer
Archief

Wat de ‘Russen met Poetin’ hebben, hebben ‘Rijscholen met Pechtold’…

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud… Ik zie ze nog zo zitten met een glaasje bier; onze (Willem) Alexander en zijn Argentijnse vrouw. Het is 2014… minder dan 10 jaar geleden. Proost! Het was een tijd waarin Russen nog blij waren met gemaakte keuze uit het recente verleden…. […]

lees meer
Archief

‘Aleksej uit Oekraïne… zou het TOP platform van het CBR binnen 1 dag platleggen of eeuwig gijzelen…’

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud… In de tijd dat ik een kantoor had in het centrum van Barcelona, aan de Aribau, namen we voor zes maanden de Oekraïener Aleksej in dienst om een tool te ontwikkelen voor de Eredivisie en Oranje. Volgens de KPN, tot dan toe […]

lees meer