‘Examinator verdwijnt in toekomst’

Op 12 oktober 2021 verscheen er online een opzienbarende uitspraak van een van de hoge bazen van het CBR; de vorig jaar in dienst getreden CIO Bob van Graft. Hij is de baas over de ruim 120 ICT-ers en is vorig jaar maart in dienst van het CBR gekomen vanwege de enorme puinhoop binnen het CBR. In het interview op het toonaangevende platform iBestuur Online doet van Graft een opmerkelijke uitspraak. Voor ons geen verrassing, maar voor veel examinatoren een nachtmerrie… verwachten wij…

Van Graft: “Op dit moment is de examinator het meest belangrijke onderdeel van onze dienstverlening. Maar we zien dat technologie in de auto, zoals het gebruik van sensoren en camerabeelden, steeds meer een rol gaat spelen. Dat is wel de toekomst. Waarschijnlijk kan die auto in de toekomst beter voorspellen of een examenkandidaat geschikt is om een auto te besturen dan de examinator, want die moet het nu doen met een momentopname.”

Bob van Graft , CIO CBR in interview op iBestuur online

Wij hebben het er op dit blog en met verschillende CBR-ers al over gehad. Het staat voor ons vast dat de techniek in de auto straks beter in staat is om objectief te examineren als een examinator.

Binnen nu en tien jaar is de technologie beschikbaar waarmee de examinator, meestentijds, overbodig is.

Of zoals de hoogste ICT baas bij het CBR dat zegt:

Waarschijnlijk kan die auto in de toekomst beter voorspellen of een examenkandidaat geschikt is om een auto te besturen dan de examinator, want die moet het nu doen met een momentopname.”

Bob van graft, cio CBR

Lees hier het interview met Bon van Graft


GERELATEERD

CBR Meest gelezen Onderzoek Praktijkexamen B Rijbewijs Rijscholen

Needse kandidaten vormen extra bewijs ACM!

Vier Needse leerlingen zijn volgens klokkenluider Henrie Kamps het levende bewijs hoe oneerlijk de handelspraktijken van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zijn. Alle vier zijn ze aantoonbaar benadeeld door het CBR en vormen ze een belangrijk onderdeel van extra bewijsvoering in het onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt naar oneerlijke handelspraktijken van het CBR. ‘Je […]

lees meer
CBR Meest gelezen Praktijkexamen B

Tellingen bij CBR bevestigen: falende overheid!

Steekproefsgewijs worden op meerdere CBR locaties deze maand tellingen gehouden van het werkelijke aantal praktijkexamens tijdens specifieke tijdsblokken. Belangrijkste reden daarvoor is dat deze steekproeven deel moeten uitmaken in de bewijsvoering bij juridische procedures tegen het CBR. Het betreft een massaclaim voor de vele (tientallen) miljoenen waarvoor jongeren in de periode 2020, 2021 en 2022 […]

lees meer
CBR Meest gelezen Praktijkexamen B Rijbewijs Rijscholen Uit het land

‘Koepel Rijopleiding en Verkeersveiligheid (KRV) en het CBR spelen een spelletje met de consument’

Vandaag maakt het CBR bekend dat de op 1 september ingestelde maatregel om kandidaten die twee keer zijn gezakt voor het rijbewijs te straffen met een wachttijd van 15 weken vanaf 1 december wordt versoepeld naar 10 weken. Daartoe zou het CBR hebben besloten na een interne evaluatie én gesprekken met de pas deze zomer […]

lees meer