Hybride rijles?

Al eerder schreven wij op dit blog over de verwachte, razendsnelle, opkomst van rijles in een elektrische auto. Zeker omdat steeds meer ouders geen handgeschakelde benzine auto meer aanschaffen.

Wij denken dat onze wereld eenzelfde metamorfose zal ondergaan als de taxiwereld; na de opkomst van UBER.

Wij denken dat er binnen nu en zeven of acht jaren enkele grote speler op de markt komen die rijles onderdeel laten uitmaken van een concept waarbij jonge (ook oude trouwens) mensen in de toekomst gebruik maken van gedeelde auto’s. Zoals dat nu al op hele grote schaal geschied met scooters en e-bikes.

Volgend jaar, 2022, wordt er in Twente een pilot georganiseerd waarbij leerlingen zich inschrijven voor de ‘hybride’ rijles. Dat is geen rijles in een hybride lesauto, maar de keuze tussen elektrisch of fossiel lessen en tussen automaat of handgeschakeld.

Belangrijkste kenmerken van de hybride rijopleiding zijn:

  • De leerling kan gedurende de rijopleiding kiezen of hij/zij in ‘elektrisch’ of ‘schakel’ wil lessen.
  • De leerling moet voor het 10e lesuur het interne certificaat Theorie Basis hebben behaald
  • De leerling moet voor het 20e lesuur het interne certificaat Theorie Compleet hebben behaald
  • De leerling kan op eigen naam de CBR diensten aanvragen

Natuurlijk zijn er voor- en nadelen voor de rijschool. Zo vervalt de marge op de CBR producten en is er mogelijk een beperking op het maximale aantal kilometers dat gelest kan worden in de elektrische lesauto.

Het grote voordeel is echter dat je als rijschool niet afwacht tot het te laat is. Niet eenzijdig investeert in een fossiele lesauto.

GERELATEERD

CBR Opleiding

Verzet tegen CBR invloed groeit gestaag!

Steeds meer rijscholen in de Randstad overwegen zich uit te laten schrijven bij het CBR als deze de plannen voor een zogenaamde ‘prestatieladder’ doorzet. Het CBR willen rijscholen die een laag slagingspercentage hebben straffen door ze langer te laten wachten op examencapaciteit. Rijscholen zijn niet verplicht om ingeschreven te staan bij het CBR; dat doen […]

lees meer
Opleiding

Het grootste probleem bij de oplopende wachttijden is het CBR zelf….

Alexander Pechtold en zijn favoriete ‘nieuwste ontdekking’ Elise Verheij zijn sinds deze week te zien en te horen in een volgende poging om de politiek en buitenwereld te manipuleren, misleiden en vooral de schuld van de oplopende wachttijden bij het CBR bij anderen neer te leggen. Pechtold in beeld en de stem van de Enschedese […]

lees meer
Opleiding

Rijvisie: gratis magazine voor kleine rijschool

Hij laat in zijn strijd om vóór 2025 in Nederland een betaalbare rijopleiding te introduceren geen enkel middel onbenut. Vandaag maakt de Needse journalist/ondernemer bekend dat er op 1 juli een gratis magazine in de bus zal vallen bij een geselecteerd aantal rijscholen in Twente. “Dat plan bestaat al een tijdje, maar het was lastig […]

lees meer