Van diesel naar benzine?

Onlangs besloot een grote regionale rijopleider zijn volledige wagenpark, van meer dan 20 lesauto’s, te vervangen. Daarbij de overstap makend van diesel naar benzine. Op zich natuurlijk een begrijpelijke om geen diesels meer aan te schaffen, maar nog steeds fossiele brandstof. De eigenaar was geschrokken van de inruilprijs van de diesels waarmee hij de afgelopen decennia lessen gaf.

Nu vragen wij ons af wat zijn verwachtingen voor de toekomst zijn als het gaat om de inruilprijs van deze benzine auto’s. En vragen wij ons daarbij af hoe de rijschool uitkomt met het lestarief. Zeker bij de grilliger benzineprijzen en een politiek klimaat waarbij deze week het kabinet, onder de druk van andere landen, belangrijke andere keuzes maakt…

Het moet een lastige keuze zijn geweest en wij denken ook wel een risicovolle. Want de maatschappelijke acceptatie van fossiele brandstoffen staat momenteel volop in de belangstelling.

Eerder schreven wij op dit blog al over een mogelijke onverwachte opkomst van de elektrische rijles, het gezamenlijke gebruik van elektrische (deel) auto’s.

lees artikel: ‘UBERLES verrast rijschoolbranche!’

GERELATEERD

Archief

‘Wat ik vind van Alexander??’

“Alexander praat voor Alexander’ zijn historische woorden uit de mond van Pechtold’s twee-eiige ’tweelingzuster’ Sigrid Kaag…. Nu, nadat ze ondanks haar bedenkelijke (recente) verleden toch kans maakt om ooit ‘onze clown’ te vervangen als minister-president, wordt ze er niet vrolijker van als de media haar vragen stelt over het gedrag van haar (niet-biologische) ’tweelingbroer’: | […]

lees meer
Archief

Wat de ‘Russen met Poetin’ hebben, hebben ‘Rijscholen met Pechtold’…

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud… Ik zie ze nog zo zitten met een glaasje bier; onze (Willem) Alexander en zijn Argentijnse vrouw. Het is 2014… minder dan 10 jaar geleden. Proost! Het was een tijd waarin Russen nog blij waren met gemaakte keuze uit het recente verleden…. […]

lees meer
Archief

‘Aleksej uit Oekraïne… zou het TOP platform van het CBR binnen 1 dag platleggen of eeuwig gijzelen…’

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud… In de tijd dat ik een kantoor had in het centrum van Barcelona, aan de Aribau, namen we voor zes maanden de Oekraïener Aleksej in dienst om een tool te ontwikkelen voor de Eredivisie en Oranje. Volgens de KPN, tot dan toe […]

lees meer