Simulator of virtual reality

“Bij die andere rijschool moest ik verplicht vijf uur oefenen op de simulator. En wel tegen het standaard uurtarief van €50…” vertelde een nieuwe leerling zijn nieuwe rijschool. En vorige week schreef RijschoolPro er al een artikel over...

Over nut en noodzaak. Wij vragen ons af of het nu de simulator is die de lesauto gaat vervangen of virtual reality.

Hoe dan ook: de tijden veranderen. Er worden nu al meer automaten verkocht dan handgeschakelde auto’s. Dus als u wilt gaan investeren voor de lange termijn…. zou u dat nog wel doen in een handgeschakelde simulator. Trouwens als 90% van de branche zzp-ers zijn; waar zet je dan zo’n kolossaal ding neer?

Enkele jaren geleden keken wij met verbazing naar de eerst resultaten met virtual reality voor de rijschool; natuurlijk in Enschede. Onder de rook van de Universiteit van Twente; waar (zoals vaker gezegd) ook Booking.com en Thuisbezorgd.nl zijn geboren.

Wij weten dat de Twents start-up toen sprak met Smit. Ja die van EDUDRIVE en al die andere prachtige leermiddelen. Maar wij denken dat Smit terecht dacht “het is nog te vroeg en we wachten op betere brillen…”.

Wij zijn er van overtuigd dat er binnen nu en enkele jaren een oplossing komt waarmee de leerlingen ‘goed links en rechts kijken en anderen belangrijke onderdelen’ gewoon met een Oculus Quest, zo heet net nieuwste model virtual reality bril, thuis kunnen leren. Kijk je niet… dan stopt de auto (in de bril) even tot je dat wel doet….

Als rijschool hoeft u dan geen duizenden euro’s te investeren en een kantoortje te huren. Nee hoor; voor iets meer dan een paar honderd euro kun u uw leerlingen ook helpen.

En ehhhh… dat handschakelen vervalt straks toch….

Realiseer u wel dat we in de toekomst steeds mindert in de lesauto zullen zitten en de opleiding minder dan de helft van nu zal gaan kosten… of opbrengen….

“Tijden veranderen nu eenmaal…”

GERELATEERD

CBR Opleiding

Verzet tegen CBR invloed groeit gestaag!

Steeds meer rijscholen in de Randstad overwegen zich uit te laten schrijven bij het CBR als deze de plannen voor een zogenaamde ‘prestatieladder’ doorzet. Het CBR willen rijscholen die een laag slagingspercentage hebben straffen door ze langer te laten wachten op examencapaciteit. Rijscholen zijn niet verplicht om ingeschreven te staan bij het CBR; dat doen […]

lees meer
Opleiding

Het grootste probleem bij de oplopende wachttijden is het CBR zelf….

Alexander Pechtold en zijn favoriete ‘nieuwste ontdekking’ Elise Verheij zijn sinds deze week te zien en te horen in een volgende poging om de politiek en buitenwereld te manipuleren, misleiden en vooral de schuld van de oplopende wachttijden bij het CBR bij anderen neer te leggen. Pechtold in beeld en de stem van de Enschedese […]

lees meer
Opleiding

Rijvisie: gratis magazine voor kleine rijschool

Hij laat in zijn strijd om vóór 2025 in Nederland een betaalbare rijopleiding te introduceren geen enkel middel onbenut. Vandaag maakt de Needse journalist/ondernemer bekend dat er op 1 juli een gratis magazine in de bus zal vallen bij een geselecteerd aantal rijscholen in Twente. “Dat plan bestaat al een tijdje, maar het was lastig […]

lees meer